Life and Body Moves Personal Coaching | Blog - Wat ik wil doe ik niet
Blog over dat men vaak doet wat men niet wil en dat men vaak iets wilt, maar niet doet, Mindset en transformatie
Fitness, Mindset, Body, PT, Training, Personal Training, Coaching, Weight Loss, Afvallen, Gezondeid, Vitaliteit, Overgewicht, Obesitas
16667
post-template-default,single,single-post,postid-16667,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
 

Wat ik wil, doe ik niet en wat ik doe, wil ik niet!

Wat ik wil, doe ik niet en wat ik doe, wil ik niet!

Wat ik wil, doe ik niet en wat ik doe, wil ik niet.

Heel grappig hoe dit mechanisme werkt.

Wij willen heel veel dingen, zoals: succesvol leven, een nieuwe auto, een groter huis, gelukkiger zijn, afvallen, gespierder zijn, fitter worden en zo kan ik wel doorgaan.

Wat houdt ons nu daadwerkelijk tegen om dit alles te bereiken?

Wij willen heel veel, maar kiezen toch vaker liever voor het opnoemen van wat wij graag zouden willen of zouden moeten doen, dan daadwerkelijk in actie te komen.

Is het angst voor het onbekende of angst voor als het wel gaat lukken?

Is het er goed willen uitzien voor de buitenwereld, door aan te geven dat je bezig bent erover na te denken dat je iets gaat ondernemen?

Of is het gewoon luiheid, comfort of hoe je het ook wil noemen dat je liever in de situatie blijft waarin je nu zit?

Hoe je het draait of keert: actie blijft uit.

The moment has arrived to tell you a secret.

De reden waarom wij vaak niet tot actie overgaan of ergens middenin de actie stoppen, is o.a. vanwege het feit dat wij niet duidelijk voor ogen hebben wat hetgeen ons gaat brengen wanneer wij daadwerkelijk hetgeen in handen hebben wat wij graag zouden willen.

Poeh, een hele mond vol!

Bij mij in de studio komen mensen die aangeven dat zij graag zouden willen afvallen, maar het lukt hen niet of ze haken na 2 weken af omdat ze denken dat er niets meer gebeurt en komen dan weer aan.

Frustrerend voor hen of niet?

Soms niet, soms wel.

Weet je wat ik zo mooi vind, dat je met sport vaak kan zien hoe een persoon bepaalde dingen aanpakt of welke patronen iemand heeft.
Zodra ik dit bepaalde patroon of gedrag zie, kan ik dit met de cliënt bespreken.
Zo had ik had laatst een emom training gegeven om na elke minuut 5 burpees te doen.
Emom betekent: every minute on the minute
Je begint dan met een oefening, bijvoorbeeld 200 herhalingen van de kettlebell swings in een bepaald tijdslimiet en dan komt de obstakel op de eerste minuut, want je moet dan 5 burpees doen.

Wat ik vaak zie en ik moet eerlijk bekennen dat ik mijzelf ook hierop betrap tijdens mijn eigen trainingen, is dat wij gewoon als een kip zonder kop ergens aan beginnen, zonder echt een plan te hebben hoe dit aan te pakken.
Het begin gaat dan heel makkelijk en je denkt: “oooh makkie,” maar dan komen de eerste obstakels, namelijk de burpees en je merkt dat het daarna dan veel langzamer gaat met de kettlebell swings om z.s.m. Op de 200 herhalingen te zitten.
En dan begint het echte werk, je gaat in je hoofd zitten, je vindt de burpees niet leuk; je doet er voor je gevoel veel te lang over, waardoor je tussen elke minuut maar heel weinig kettlebell swings herhalingen maakt; je geeft het op; of gaat als een gek te werk.

Wanneer ik mijzelf op één van de bovenstaande dingen betrap, dan pak ik gelijk mijn focus.

Waarvoor doe ik ook alweer wat ik doe?
Ok, de obstakels zijn er; Hoe lang doe ik over hetgeen wat ik moet doen tussen de obstakels?
Het accepteren dat het obstakel is en dan gaan
Wanneer dit voor mij bekend is, kan ik voor mijzelf beter relativeren wat ik aan het doen, weet ik ook hoe lang het ongeveer zal duren wanneer mijn taak af is en kan ik ook echt genieten wanneer ik klaar ben.

Dit kun je ook toepassen op elk ander vlak van je leven, zoals werk/business/financiën, gezondheid/vitaliteit en persoonlijk leven.

Want hoe je het ene aanpakt, pak je ook vaak het andere aan.
Vaak zien wij door de bomen het bos niet meer of soms zien wij gewoon niet wat wij niet zien.
En dan is hulp inschakelen van een coach het beste wat er is, want die ziet wat jij ziet, die ziet wat jij nog niet ziet en helpt jij jou die patronen te doorbreken.

Zelf heb ik 3 jaar geleden tegen bepaalde uitdagingen aangelopen, maar door hierbij een coach in te schakelen, zag ik weer duidelijk wat ik wilde en wist ik ook wat ik bereid was hiervoor te doen.

De transformation journey is mooi, simpel, maar niet makkelijk.
Je zult jezelf op vele manieren confronteren en tegenkomen.
Als jij dat stemmetje in jouw hoofd uit kan zetten, dat stemmetje die niet wilt dat jij ontwikkelt, groeit en transformeert tot de persoon die jij graag wil worden, dan sta je al 1-0 voor.

Ondervind jij uitdagingen op het gebied van gezondheid en vitaliteit op persoonlijk en fysiek vlak, schroom dan niet en neem contact met mij op.

Ik luister naar de uitdagingen die jij ondervindt, waar jij graag naar toe wilt en wij kijken samen waarbij ik voor jou van waarde kan zijn.

Mirella Naarden-Liefeld
Body- & Mindset Coach
Life & Body Moves
URL: https://www.lifeandbodymoves.nl