Life and Body Moves Personal Coaching | Blog-Life and Body Moves Body-& Mindset Coach
Blog no pause'button" geschreven door body- & mindset coach Mirella
Blog, Performance, Fitness, Voeding, Mindset, Coaching, Body, PT, Training, Transformation
16643
post-template-default,single,single-post,postid-16643,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
 

Step 1: No Pause Button

Step 1: No Pause Button

BLOG

STEP 1: NO PAUSE BUTTON

Mirella Naarden-Liefeld

Body- & Mindset coach Life & Body Moves

Introduction

Vroeger konden wij alles gewoon onthouden zonder het te hoeven opschrijven en nu vind ik het soms gênant om toe te geven dat ik daadwerkelijk iets ben vergeten, omdat ik dacht het te kunnen onthouden zonder het te hoeven opschrijven, zucht!

Herken jij dit ook?

 

Dit overkwam mij dus laatst, bij thuiskomst was ik alweer vergeten wat ik moest doen.
Oké, de goocheldoos erbij halen: “het gesprek terughalen, de situatie terughalen, zelfs nog even terug lopen.

En nope…geen enkel trucje werkte meer om hetgeen terug te halen wat ik moest onthouden en doen.

Gewoonten

In mijn beroep als body- & mindset coach spreek ik vaak mensen die moeite hebben om hun doelen te behalen en/of te behouden.
Dit kan zijn op zowel fysiek vlak als op persoonlijk vlak.
Zo sprak ik een cliënt die aangaf dat ze van alles had geprobeerd om af te vallen met resultaat. Maar zodra zij een beetje resultaat zag, had zij in haar hoofd het doel al bereikt en stopte zij met de acties om het dan bijvoorbeeld na de zomer weer op te pakken.
Zij stopte altijd bij beginnend zichtbaar resultaat.
Het is alsof je een zaadje aan het planten bent en er alles voor doet om het zaadje te laten ontkiemen en te laten groeien en bloeien om bij een beetje zichtbaar resultaat geen water meer te geven, zodat het beginnende plantje afsterft en je weer helemaal opnieuw kunt beginnen met zaaien, planten en oogsten.
Als wij elke keer stoppen bij beginnend zichtbaar resultaat, zal er elke keer weer een klein beetje discipline sterven.

Pauze Knop

“Ik ga maandag beginnen met afvallen, want ik heb nog een feestje in het weekend, ik zal mijn bedrijf opstarten wanneer ik geld heb, ik zal met sporten beginnen wanneer ik ben afgevallen.”
Herken jij jezelf of iemand anders in deze uitspraken? Vast wel!

Dit zijn daadwerkelijk uitspraken en excuses die ik dagelijks hoor.
Wij willen vaak dat de juiste omstandigheden spontaan komen aanwaaien, zodat wij daadwerkelijk tot actie kunnen overgaan. Dit is geheel niet realistisch. Waarom niet?

De juiste omstandigheden creëer je zelf en er zullen altijd wel tegenslagen zijn, hetzij kleine hetzij grote.
Zo zei ik zelf 4 jaar geleden dat ik pas zou beginnen met afvallen, zodra mijn vakantiegeld zou zijn gestort.
Als ik nu zo terugdenk, was dat best naief.
Ik stal letterlijk tijd van mezelf om zo in een tunnelvisie te denken.
Van maart tot mei had ik al iets aan mijn voeding kunnen doen, had ik iets aan beweging kunnen doen en was ik wellicht al 4 à 5 kilo kwijt, maar ik koos voor comfort.
Ik koos ervoor om even de pauzeknop in te drukken.
Maanden gingen voorbij en ik begon uiteindelijk pas in december 2015, nog steeds met hetzelfde gewicht (100 kg), no magic happened in between.
Er bestaat geen pauzeknop, de tijd staat niet stil!
It’s all about making decisions and creating your workable circumstances.

Fundament

Wat waren jouw eerste gedachten toen jij op jezelf ging wonen?
Juist…eindelijk mijn eigen regels, zelf weten hoe laat ik thuis kom en vooral zelf weten wat ik eet.
Vroeger aten wij veel bruine bonen, ik was zo blij dat ik nu zelf kon bepalen wanneer ik het zou eten, ulgh. Niet dat ik het niet lekker vond, hoor.

Startende cliënten ervaren soms moeite met hun opstartfase, hun fundament.
Het fundament dat niet meer zichtbaar is door de brokstukken van het leven.
De grondbeginselen zijn er, echt. Toen je klein was, maakten jouw ouders wellicht eten klaar voor de hele week (preppen), op de middelbare school leerde je prioriteiten stellen met jouw stoere agenda, je leerde keuzes te maken en beslissingen te nemen voor bijvoorbeeld een vervolgopleiding, etc. Dit gooiden wij allemaal overboord toen wij zelfstandig gingen wonen en onszelf allerlei andere patronen gingen aanleren die  niet meer zouden meewerken op lange termijn.
Elke situatie is anders, maar met een sterk fundament, een sterke innerlijke identiteit en jouw focus on point, zal  geen enkel excuus jou meer geheel uit de weg kunnen slaan.
Wat ik je wil meegeven is altijd weer terug te gaan naar de basis. Start jouw dag met me-time, want de rest van de dag staat al in dienst van anderen!

Tags: